In English.

USA:n Suomen lähettiläs (Schoenfeld) ulkoministerilleen
 
 
Helsinki, 11. lokakuuta 1939—3 ip.
[Vastaanotettu 3:58 ip.]

235. Sähkösanomani n:o 227, 9. lokakuuta. Ulkoasiainministeri lausui tänään hallituksensa suuren tyytyväisyyden meidän hallituksemme toimista, kun se ohjeisti Moskovan suurlähettiläämme tekemään neuvostohallitukselle selkeäksi kantamme Neuvostoliiton ja Suomen väliseen nykyiseen tilanteeseen. Ministeri totesi, että Suomessa arvostetaan suuresti niitä toimia, joihin presidentti ryhtyi sen viestin johdosta, jonka Suomen presidentti oli hänelle Suomen lähettilään kautta välittänyt, sekä samanlaatuisen Ruotsin kuninkaan puolesta annetun viestin johdosta. Saman toimen ovat kolmen Skandinavian maan hallitukset tehneet diplomaattiedustajiensa välityksellä Moskovassa.
Ulkoministeri sanoi, että Suomen hallitus on myös syvästi liikuttunut siitä Suomea kohtaan ystävällisestä asenteesta, jota Yhdysvaltojen, Ison Britannian, Ranskan ja Skandinavian lehdistö heijastelee.

Schoenfeld


Lähde: Foreign relations of the United States. Diplomatic papers. 1939. Volume I. General. (CONCERN OF THE UNITED STATES OVER SOVIET DEMANDS ON FINLAND AND THE OUTBREAK OF THE WINTER WAR). Department of State 1956, publ. 6242. (University of Wisconsin Digital Collections)

Edellinen (samana päivänä) | Suomi suurvaltapolitiikassa | Seuraava (12. lokak.).